Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 20, 2011

Off Topic: Roemenen verdacht van grootschalige winkeldiefstal

WAALWIJK: Een tip heeft dinsdagmiddag in een kamer van een Waalwijks hotel geleid tot de vondst van een grote partij gestolen kleding. Er werden zeven Roemenen gearresteerd, in de leeftijd van 16 tot en met 33 jaar. Zij worden verdacht van grootschalige winkeldiefstal.

De politie heeft dinsdagmiddag na overleg met de Officier van Justitie en onder leiding van de Rechter-Commissaris een zoeking ingesteld in twee door Roemenen gehuurde kamers van een hotel in Waalwijk. Ook een auto werd doorzocht.

Aanleiding tot deze actie was een tip die bij de politie was binnen gekomen. In een van de kamers en in de auto vonden de agenten een grote partij gestolen kleding. Het gaat om honderden stuks kleding zoals bikini's, broeken, truien, trainingspakken, blouses en shirts.

Aan sommige kledingstukken hingen nog beveiligingslabels. In de auto van de groep Roemenen die terug keerde vonden de dienders ook enkele geprepareerde tassen met daarin kennelijk gestolen kleding. Ook werden andere goederenaangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn zoals een fritespan, een mixer en een notebook.

Tijdens de doorzoeking werden vijf verdachten aangehouden, zij kwamen net terug met hun auto met Frans kenteken met daarin nog meer buit. Later op de avond werden nog twee verdachten gearresteerd. Alle verdachten, vijf mannen (waaronder één minderjarige) en twee vrouwen zijn in verzekering gesteld.

Bron: politie MWB