Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 24, 2011

Casade schrapt banen en sluit woonwinkel

Kaatsheuvel – Woningcorporatie Casade gaat haar organisatie mo­derniseren en inkrimpen. De woonwinkel in Sprang- Capelle wordt samengevoegd met die in Kaatsheuvel. En er verdwijnen de komende anderhalf jaar via natuur­lijk verloop tien van de honderd fte’s. Bovendien wil Casade inter­net een vooraanstaande rol geven in de dienstverlening. Volgens di­recteur Roel van Gurp zijn deze maatregelen nodig om Casade een stevige basis te bezorgen voor de toekomst.

Van Gurp benadrukt dat Casade niet tornt aan zijn rol in het leef­baar maken en houden van de wij­ken. Maar hij heeft wel vastgesteld dat de dienstverlening moderner kan. „We moeten onze dienstverle­ning meer op doelgroepen richten en meer gebruik maken van digita­le mogelijkheden zoals internet en sociale media. Onze huurders kun­nen straks veel meer dan nu hun zaken regelen via internet. En dan moet je je de vraag stellen of we nog wel drie woonwinkels nodig hebben”, zegt Van Gurp.

Het antwoord op die vraag moet volgens hem ‘ nee’ zijn. Daarom gaat de woonwinkel op het Raad­huisplein in Sprang- Capelle eind dit jaar dicht. De winkel wordt sa­mengevoegd met de vestiging van Casade in de Jan de Rooijstraat in Kaatsheuvel. Waalwijk houdt zijn woonwinkel. Die zit nu nog aan de Grotestraat. Casade onderzoekt of het niet beter is om die woon­winkel te verhuizen naar wijkpunt BaLaDe. De Kaatsheuvelse woon­winkel zal op termijn waarschijn­lijk ondergebracht worden in het Bruisend Dorpshart. Mogelijk wor­den ook de openingstijden van de woonwinkels beperkt.

De door Van Gurp aangekondigde maatregelen hebben ook een finan­ciële achtergrond. De stijgende ren­te en de verplichting om mee te betalen aan huursubsidies gaan Casade de komende jaren tussen de 3 en 4 miljoen euro extra kos­ten. Om dat bedrag op te kunnen hoesten, moet Casade volgens de directeur ook huren verhogen. „De verhoging zal niet schokkend zijn. Casade zit aan de lage kant in vergelijking met andere corpora­ties. Maar we zullen de laagste in­komens daarbij zeker ontzien.”

Van Gurp verzekert dat Casade op dit moment gezond is. Het jaar 2010 is afgesloten met 7 miljoen eu­ro in de plus. Volgens Van Gurp hoeft het ook niet meer te zijn. „Want anders doen we iets niet goed voor onze huurders. Maar we moeten nu wel maatregelen ne­men om klaar te zijn voor de toe­komst.” Van Gurp meent dat de dienstverlening door de maatrege­len beter wordt. „We blijven in de wijken, we blijven optimaal bereik­baar.” Volgens Van Gurp hebben de huurders positief gereageerd op de plannen die dit en volgend jaar hun beslag moeten krijgen

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Sjaak Koolen