Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 19, 2011

Pleinfestival blijft groeien

KAATSHEUVEL – Allerlei evenemen­ten in de regio hebben het moei-l­ijk, maar het Pleinfestival in Kaats­heuvel blijft groeien. De kick off van het evenement is nu niet op vrijdag, maar al op donderdag 26 mei met een podium voor lokaal talent en een concert van de Kaats­heuvelse band Present Danger. De avond wordt georganiseerd samen met De Twern en de jongeren van Crossroads.

„ De Pleinergy wordt nu op zater­dag een spellenmiddag voor kinde­ren van 3 tot 13 jaar”, aldus voorzit­ter Maurice van Boxtel van de stichting Pleinfestival Kaatsheuvel. Eerst was dit een activiteit voor de jongere en oudere jeugd.

Het Pleinfestival is opnieuw op het Mauritsplein. Eerder zorgde het vele zand op het terrein voor overlast, maar dat probleem lijkt opgelost. Volgens de voorzitter zijn ook alle problemen met de kermisbonden uitgesproken. Vorig jaar maakte een bond bezwaar te­gen het feit dat de kermis van het Pleinfestival en de grote kermis in juni tekort na elkaar vielen.

Het bestuur van het Pleinfestival heeft tevens gesprekken gevoerd met de buurt. „ Ze omarmen onze komst”, aldus Van Boxtel. Volgens de voorzitter groeit het aantal vrij­willigers gestaag. „Dat aantal zit nu rond de 200”.

Nieuw dit jaar is dat leerlingen van het Waalwijkse Willem van Oranje tijdens het evenement hun maatschappelijke stage kunnen in­vullen. „We proberen deze jonge­ren aan ons te binden en ze te be­houden voor de toekomst”, aldus Van Boxtel.

Het programma van het Pleinfesti­val biedt naast de nieuwe activitei­ten ook een aantal vertrouwde in­grediënten, zoals het Meezingfes­tijn op vrijdagavond 27 mei. Zater­dag is het weer de beurt aan de Taptoe, met als hoogtepunt een ge­zamenlijk optreden van drumfan­fare Exempel uit Empel samen met twee gitaristen van Present Danger. Na de Taptoe waarbij ook wereldkampioen Kunst en Genoe­gen uit Leiden te zien is, krijgt het publiek om 22.30 uur een ander­half uur durende show voorgescho­teld door René Schuman & An­gel- Eye met band.

Het Pleinfestival wordt zondag 29 mei afgesloten met het traditione­le braderiefestival. De bezoekers kunnen snuffelen bij kramen. Ver­der zijn er diverse optredens en een kindervrijmarkt.

Bron Brabants Dagblad Auteur Jan in 't Groen

1 Comments:

Blogger maus said...

Even voor alle duidelijkheid dat probleem met het zand is niet veroorzaakt door het Pleinfestival. Dat is pas later ontstaan.

20 mei, 2011  

Een reactie posten

<< Home