Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 17, 2011

Opnieuw ophef rond ‘paarden’

KAATSHEUVEL – Een rechtszaak dreigt rond de uitbreidingsplan­nen van paardenpension De Smul­hoeve in Kaatsheuvel. De gemeen­te wil meewerken aan de bouw van een nieuwe rijhal en kleine verblijfsaccommodatie. Manege­houderWalter Pullens vangt voor­alsnog bot met z’n bezwaren. Hij overweegt weer juridische stap­pen. Ook brengt Pullens de zaak opnieuw onder de aandacht van de Nationale Ombudsman.

De gemeente Loon op Zand wil paardenpension De Smulhoeve aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel legaliseren. Het be­drijf mag dan ook uitbreiden met een nieuwe rijhal en plek om te overnachten. Het besluit is tegen het zere been van ‘overbuurman’ Walter Pullens. De manegehouder ligt al jaren overhoop met de ge­meente en voerde meerdere rechts­zaken. Hij zegt de dupe te zijn van ‘valse’ concurrentie van illegale paardenhouderijen, waartegen nooit is opgetreden. De gemeente erkent dat De Smulhoeve ooit zon­der vergunning is opgestart, maar dat het paardenpension gelegali­seerd kan worden volgens de nieu­we regels.

Volgens Pullens had hij eerder ver­gelijkbare uitbreidingsplannen als De Smulhoeve, maar kreeg geen medewerking. „Illegaal gedrag wordt dus weer vorstelijk be­loond.” De gemeente wijst erop dat beide bedrijven onvergelijk­baar zijn en de plannen van De Smulhoeve kleiner van opzet zijn.

Ook de plannen voor recreatieve overnachting zijn zeer kleinscha­lig, aldus de gemeente. Bij die laat­ste uitbreiding heeft ook camping Duinlust z’n vraagtekens gezet. Maar volgens de gemeente gaat het slechts om maximaal acht slaapplekken. „Dit is een zeer on­dergeschikte vorm van recreatieve overnachting”, stelt ze. De gemeen­te is ook niet bang voor veel extra verkeersdrukte door de plannen.

Cees Smulders van De Smulhoeve weet nog niet wanneer hij de uit­breiding realiseert. „Dat is afhanke­lijk van de snelheid van de proce­dures

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

M.Koster: heb op de gemeentesite gekeken wat er door B en W en gemeenteraad is besloten betreffende vergunning die verleend zou zijn of gegeven gaat worden.Ik kan niets vinden in een besluitenlijst,elektronisch gemeenteblad of in een stuk van een raadscommissie;m.a.w dit is mijns inziens een vaag verhaal waar niemand iets mee kan.Misschien kunt U wat heldere info. verstrekken.

18 mei, 2011  

Een reactie posten

<< Home