Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 11, 2011

Winst Efteling daalt

KAATSHEUVEL - De winst van sprookjespark de Efteling in Kaatsheuvel is vorig jaar gedaald. Dit ondanks een gelijk gebleven bezoekersaantal (vier miljoen). De winst bedroeg 11,4 miljoen euro tegenover 15,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg met 1,5 procent naar 130 miljoen euro. De Efteling heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De Efteling is tevreden over 2010, zegt financieel directeur Daan van aarsen. "Ondanks de wereldwijde mindere economische situatie, investeert de Efteling flink."

In het sprookjesbos werd de Sprookjesboom neergezet en in juli werd de houten achtbaan Joris en de Draak geopend. Vorige maand ging Raveleijn open, een kantorencomplex met arena voor een parkshow.

Volgend jaar viert het attractiepark zijn 65-jarig bestaan en komt er een nieuw sprookje (De Nieuwe Kleren van de Keizer) en een fonteinenshow in de vijver bij de ingang. In 2013 opent de nieuwe attractie Hartenhof.