Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 08, 2011

Een dubbel verlies voor Dongen.

Dongen – Het leven is soms erg relatief. Voor de wedstrijd Dongen – DESK werd de terminaal zieke Tinus de Man, die meer dag 40 jaar vrijwilliger is geweest in Dongen, in het zonnetje gezet. Door een erehaag werd hij met een golfkar het veld opgereden. Even later onthulde de ex-voorzitters een bord en de naam van de tribune, de Rinus de Man tribune was een feit. De ernstig zieke vrijwilliger hield zich goed, maar moest toch een traantje wegpinken. Hulde aan het bestuur van Dongen, dat hun vrijwilligers zo waarderen.

De derby begon al om twee uur. Trainer Ad van Seeters van DESK had Frank Jongbloets op de linksbuitenpositie geposteerd om de verdedigende topscorer van Dongen uit te schakelen. Het pakte goed uit. De eerste helft gingen de ploegen gelijk op. Toch was het Dongen, die in de 22ste minuut door een kopbal van Jeroen Nagel op 1-0 kwam. Even later dook Remon Koenen alleen voor doelman Rinie Hovenaar op. De doelman kon alleen maar grabbelen naar de bal, die achter hem in het net verdween: 2-0. Vriend en vijand dachten dat de wedstrijd gespeeld was. Maar DESK toonde veerkracht. In de 42ste minuut was het vrije trappen specialist Enus Ulusan die de bal achter doelman Timen Beijers krulde en de stand op 1-2 bracht. Enkele minuten later werd Imdat Solmaz alleen voor doelman Beijens gezet. Hij rondde bekwaam af en bracht de stand net voor rust op gelijke hoogte.

Na rust en de thee bleek Dongen geen schim van het goed voetballende elftal van de eerste helft. DESK bepaalde het tempo en had de potentiële periodewinnaar in de tang. Vooral Ulusan, Arsih en Frank Kuppens blonken uit. Na een venijnig schot wisselde Van Seeters Jongbloets voor Yamaie Youell en deelde Solmaz een speldenprik uit door de bal in de 54ste minuut net naast te schieten. In de 70ste minuut bracht Van Seeters Maarten Vos voor Caspar van de Elsacker en Joost Willem Bink kwam voor Marc Corman. DESK werd steeds sterker. In de 78ste minuut slalomde Yasine Asrih met rechts door de Dongense defensie. Hij zocht zijn linker been en schoot de bal snoeihard achter Beijens 2-3. Het bleef spannend, maar eigenlijk was Dongen al verslagen. De ploeg van Clemens Bastiaanse kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. In de 83ste minuut voltrok Maarten Vos het definitieve vonnis over Dongen. Vos kwam vrij voor het doel en kopte de bal al liggend in en bepaalde de verdiende eindstand op 2-4. Trainer Clemens Bastiaanse baalde enorm na de wedstrijd. Zijn ploeg had immers nog uitzicht op de nacompetitie. “Als je zo’n lange (Asrih) erin hebt staan dan valt er bijna niet van DESK te winnen”.

De vreugde onder de Dessers was groot. “We hebben ons veilig gespeeld en we staan in het linker rijtje”, reageerde Van Seeters tevreden. “We hebben het voor het Kaatsheuvels publiek gedaan en ik ben zeer tevreden over de jongere generatie die opstaat”. Ook de geschorste ex-Dongen speler Stijn Biemans stak zijn blidschap niet onder stoelen of banken. “De ploeg gevochten en verdiend gewonnen”, aldus de middenvelder. De selectie vertrok rond 17.00 uur naar Kaatsheuvel om het klassenbehoud te vieren. Volgende week wacht EHC thuis, maar DESK is volgend seizoen verzekerd van een plek in de hoofdklasse. En dat is een compliment waard.

We wensen Rinus en zijn familie veel sterkte. Wij hebben hem ook in onze harten gesloten………….