Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 03, 2011

Loon op Zand moet winkeliers snel helderheid bieden over koopzondag

KAATSHEUVEL – Winkeliers in de ge­meente Loon op Zand moeten heel snel helderheid krijgen over het wel of niet verruimen van de winkelopenstelling op zondagen. De politiek dringt aan op een snel besluit hierover.

Piet den Hartog van de Albert Heijn in Kaatsheuvel hield tijdens de raadsvergadering een vurig plei­dooi om meer zondagen open te mogen, te beginnen met Hemel­vaart en Pinksteren. Op tweede paasdag gooide hij zonder vergun­ning al de deuren van zijn super­markt open Dat leverde hem een boete op.

Volgens Den Hartog is het een ge­miste kans als de winkels in een toeristische gemeente als Loon op Zand maar beperkt op zondag open mogen. „ Onze concurrenten doen het wel.”

In een aantal toeristische gemeen­ten zijn de winkels vrijwel iedere zondag open. Als de gemeente Loon op Zand dat voorbeeld wil volgen, moet ze aantonen dat de zondagopenstelling echt iets toe­voegt aan de recreatie en toerisme in de gemeente. Dat valt volgens de gemeentewoordvoerder nog niet mee.

Piet den Hartog ziet dat anders. „Kijk maar naar het grote aantal campings en kampeerboerderijen in de gemeente. De mensen die daar verblijven, willen altijd winke­len.” Het is nog niet bekend welke kant de gemeente nu precies op wil met de koopzondagen. Ook in de gemeenteraad lijkt er verdeeld­heid. De VVD wil in ieder geval ondernemers meer ruimte bieden om op zondag open te gaan. Het CDA wijst er op dat een deel van de achterban om principiële rede­nen grote moeite heeft met een uitbreiding van het aantal koop­zondagen. Den Hartog heeft het idee dat de meeste fracties in de ge­meente Loon op Zand achter hem staan. „ De zaak is in ieder geval flink opgeschud.”

Het college heeft eerder al laten weten een uitbreiding van het aan­tal koopzondagen te willen onder­zoeken. Binnenkort moet daar meer helderheid over komen.

Bron: Brabants Dagblad: Auteur Jan in 't Groen