Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 01, 2011

“Killersmentaliteit ontbreek bij DESK”.

Een van de kansen van Maarten Vos

Rosmalen – DESK had zich vandaag in OJC Rosmalen veilig kunnen spelen. Sterker nog, bij winst hadden de Kaatsheuvelnaren de nacompetitie nog kunnen halen en voor promotie kunnen spelen. Maar de ploeg wordt de laatste weken door pech achtervolgd. Door vele geblesseerde- en geschorste spelers moest Ad van Seeters het doen met veel spelers van het tweede elftal, die overigens allemaal een verdienstelijke wedstrijd speelden.

Volgens de trainer was het combinatiespel prima verzorgd, maar stokte het in de aanvalslinie. Zonder iemand aan te wijzen miste volgens de trainer DESK jongens die echt een goal wilden maken en de trekker over willen halen. De neutrale toeschouwer zag dat van Maarten Vos veel dreiging uitging. Hij kwam drie maal alleen voor doelman Joeri van Heurck en had minstens twee maal moeten scoren. Maar zijn inzetten eindigde in de handen van de doelman van OJC.

De eerste helft bracht weinig spektakel. Na twaalf minuten kreeg de goed keepende doelman Rini Hoevenaar een eerste bal te verwerken. De soms verwarde scheidrechter kende OJC in de 16e minuut een strafschop toe. Thijs van der Velden verzuimde niet en bracht de stand op 1-0. DESK ging niet echt voor de gelijkmaker. Alleen de eerdergenoemde Vos had de stand voor rust al naar 1-1 moeten tillen. Mede door de harde wind die dwars over het veld stond was de amusementswaarde beneden het gemiddelde.

De trainer van OJC verwachtte na rust dat DESK de mouwen op zou stropen en dat de gasten flink strijd zouden leveren. Niets was minder waar. In de 68ste minuut bediende Bas van den Berk. Joost de Laat verlengde de bal en Thijs van de Velden schoot de 2-0 binnen. Van Seeters wisselde Jaimie Jouell, Sjors van Boxtel en Stijn Biemans. Vooral het verfrissende spel van Joey Lokasi viel op. Maar ook hij kon de stootkracht niet brengen om de aansluitingstreffer te scoren. In de 90ste minuut was het wederom Bas van den Berk die eindstand: 3-0 op het scorebord liet zetten.

Het vaste lezerspubliek van de wedstrijdverslagen is niet gewend dat wij schrijven over het arbitrale trio. Tijdens deze relatief sportieve wedstrijd strooide echter scheidsrechter Dieperink met veel overbodige gele kaarten. Kaarten die grote gevolgen kunnen hebben voor de laatste twee wedstrijden die DESK nog te gaan heeft. Maar met Asry en van den Elsacker kan Dongen volgende week rekenen op een slagvaardiger DESK.