Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 27, 2011

Aantal woninginbraken Loon op Zand daalt

LOON OP ZAND - Het aantal woninginbraken in het politiedistrict Oosterhout, waaronder de gemeente Loon op Zand valt, is in het eerste kwartaal van dit jaar afgenomen.

Dat is opvallend omdat in de politiedistricten Breda en Tilburg, die ook onder Politie Midden- en West-Brabant vallen, de cijfers juist hoger uitvielen. Het aantal woninginbraken in district Oosterhout bedroeg in de eerste drie maanden 384. Een jaar eerder was dat aantal nog 441.

Een uitsplitsing per gemeente kan een politiewoordvoerster niet geven. Wel weet zij dat het aantal inbraken in het district weliswaar afneemt, maar het aantal pogingen tot inbraak is toegenomen. "Dat is een algemeen beeld. Inbrekers willen snel hun slag slaan, binnen dertig seconden. Maar steeds meer bewoners en woningcorporaties brengen beter hang- en sluitwerk aan, waardoor inbrekers minder gemakkelijk binnen komen."

Het bestrijden van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Zo zet Politie Midden- en West-Brabant onder meer woninginbrakenteams (WIT) in. Daarnaast stimuleren gemeenten het Keurmerk Veilig Wonen en zijn steeds meer buurtpreventieteams actief.