Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, april 27, 2011

Illegale ‘opening’ AH beboet

KAATSHEUVEL – De Albert Heijn in Kaatsheuvel heeft een boete gekre­gen voor het openstellen van de supermarkt op tweede paasdag. Ei­genaar Piet den Hartog zegt zich in te willen blijven zetten voor een ruimere zondagsopenstelling van de winkels in de gemeente Loon op Zand.

„Wij als winkeliers moeten naar onze klanten luisteren en zorgen dat ze naar onze supermarkt blij­ven komen. Als daar een zondags­opening bij hoort, moeten we ook op zondag open.” Hij reageert daar­mee op klachten van enkele mid­denstanders in het Brabants Dag­blad van zaterdag. Zij hadden er moeite mee dat de Albert Heijn op tweede paasdag open zou gaan tegen de regels in. Ook de Boeren­bond in Kaatsheuvel was van plan om die feestdag de deuren te ope­nen.

Zaterdag waarschuwde de gemeen­te beide ondernemers dat handha­vend werd opgetreden als de win­kels inderdaad opengingen. De Boerenbond bleef dicht. De Albert Heijn deed zijn winkel wel open. Den Hartog wijst erop dat hij aller­lei verse spullen had ingekocht en het te laat was om de klanten nog op de hoogte te stellen van het feit dat de supermarkt op het laatste moment niet open zou gaan. De eigenaar van de Kaatsheuvelse su­permarkt heeft een proces-verbaal gekregen. Hoe hoog de boete is, is nog niet bekend.

Volgens Den Hartog kun je op in­ternet 24 uur per dag winkelen. „ Als wij niet open zijn, is dat een gemiste kans. Onze concurrenten in andere steden doen dat wel”, stelt hij. Volgens hem is de stelling dat supermarkten een bedreiging vormen voor de lokale midden­stand onjuist. De supermarkten zijn juist de klantentrekkers voor de lokale middenstanders, als die zich maar voldoende onderschei­den, stelt hij. Den Hartog hoopt dat de politiek dat ook gaat inzien. „ Als we Loon op Zand als toeristische gemeente op de kaart willen zetten, dan moeten we alle registers opentrek­ken en geen beperkende maatrege­len treffen.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen