Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, april 28, 2011

Loon op Zand bespaart fors door samenwerking

KAATSHEUVEL - Loon op Zand heeft een forse besparing behaald door het slimmer inkopen van goederen en diensten en het beter aanbesteden van werk. Voor een deel is dat te danken aan de samenwerking op dit gebied met - vooral - de gemeente Waalwijk.

In negen situaties hebben beide gemeenten door samen in te kopen financieel voordeel behaald. Loon op Zand 'deelt' sinds vorig jaar een centrale inkoper met buurgemeente Waalwijk, die er zelf ook al een in dienst had. Dat levert in het eerste jaar meteen een fiks voordeel op van bijna 1,3 miljoen euro.

Net als Waalwijk 'scoort' Loon op Zand een besparing van 21 procent, op 6 miljoen euro die de gemeente vooraf begroot had kwijt te zijn aan goederen, diensten en werk. Loon op Zand bleef onder de begroting op zaken als renovatie van riolen, groenonderhoud, verkeersborden, strooizout, drukwerk, mobiele telefonie en maaien van bermen en sloten.

Bron: Brabants Dagblad