Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 04, 2011

AH Kaatsheuvel pakt geluidsoverlast aan

KAATSHEUVEL - Albert Heijn in Kaatsheuvel krijgt van de gemeente meer tijd om de geluidsproblemen aan te pakken.

Voorlopig hoeft het bedrijf geen dwangsom te betalen. De supermarkt in de Gasthuisstraat wil het geluid terugdringen door een nieuwe laad- en losruimte. De procedures daarvoorvergen meer tijd. Zo is AH nog in overleg met de gemeente over de uitbreiding van het parkeerterrein met vijftig plaatsen.

Omwonenden zeggen last te hebben van het geluid bij AH. Met name bij het laden en lossen worden normen overschreden. Eigenaar Piet den Hartog heeft al langer plannen voor een nieuwe laad- en losruimte. Daar wil het college ook aan meewerken. Wel ontstond discussie over het uitbreiden van de parkeerplaats. B. en W. wilden in eerste instantie niet verder gaan dan negen extra parkeerplekken. Mogelijk verlenen ze onder voorwaarden toch medewerking aan een uitbreiding met meer plaatsen.

De gemeente gunt de AH tot 1 oktober de tijd om met een oplossing te komen voor het geluidsprobleem. Tot dan mag de laad- en losplaats bij de Contrefort en Krammentrekker niet 's nachts worden gebruikt.

Bron: Brabants Dagblad