Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 11, 2011

Nominaties vrijwilligersprijzen 2010 bekend!

Kaatsheuvel - Op 21 juni wordt het lokaal compliment, de jaarlijkse vrijwilligersprijzen, uitgereikt. Dit jaar in het Trefpunt van Rabobank De Langstraat aan De Horst in Kaatsheuvel. De selectiecommissie,onder leiding van wethouder Wim Aussems heeft per prijs drie kandidaten genomineerd.

Bepaal mee welke organisatie de verbindings- en competentie-award in ontvangst mag nemen door te stemmen. Wie vrijwilliger en jeugdvrijwilliger van het jaar wordt en hiermee de passieaward krijgt, wordt bepaald door de selectiecommissie.

De Loonse bevolking is gevraagd om organisaties voor te dragen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. De inzendingstermijn is verstreken en de nominaties zijn bekend.

Voor de verbindings-award zijn de volgende organisaties genomineerd (in willekeurige volgorde):
1. Stichting Oranjevieringen Loon op Zand. Zij verzorgen jaarlijks de activiteiten rondom dodenherdenking, Koninginnedag en in 2010 een grootschalig evenement met
Bevrijdingsdag. Zij zorgen ervoor dat deze belangrijke dagen herdacht c.q. gevierd worden.
2. Stichting Jeugdvakantiewerk Loon op Zand. De stichting organiseert al jarenlang een week vol activiteiten voor basisschoolleerlingen in Loon op Zand. Via deze activiteiten stimuleert zij ontmoeting, saamhorigheid en samenwerking tussen de jongeren.
3. Stichting Moers Belang. Zij zijn de verbindende factor in het kerkdorp De Moer en verzorgen daar (bijna) alle activiteiten. Ook brengen zij een dorpsblaadje uit met alle dorpsnieuwtjes. Zij leveren een belangrijke bijdrage in de leefbaarheid en sociale samenhang van De Moer.

Voor de competentie-award zijn de volgende organisaties genomineerd (in willekeurige volgorde):
1. Stichting Kinderhulp Sri Lanka. Deze stichting heeft een school gebouwd in Sri Lanka om kinderen daar scholing en een toekomstperspectief te bieden. Verder maakt zij de kinderen in deze gemeente bewust van hun ‘bevoorrechte’ positie.
2. Digitaal Centrum Kaatsheuvel. Zij verzorgen al jaren computercursussen aan ouderen om ze wegwijs te maken in de digitale wereld. Zo kunnen ouderen blijven meedoen in dit digitaaltijdperk.
3. Scouting MLK. Zij ondersteunen de jeugd om spelenderwijs samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. De scouting heeft sinds 2007 ook een groep voor kinderen met een sociale en/of verstandelijke beperking.

De nominaties voor de passie-awards zijn ook bekend. Deze zijn:
Voor de volwassenen (in willekeurige volgorde)
1. Mevrouw H. During van de VU Kaatsheuvel
2. Ben van Beers van v.v. DESK
3. Ad van Beek van stichting Oranjevieringen Loon op Zand
Voor de jeugd (in willekeurige volgorde)
1. Emily Brekelmans van stichting Jeugdpret
2. Nick Hupkes van v.v. DESK
3. Anne Voogd van K.G.V.
Voor deze prijs worden de uiteindelijke winnaars bepaald door de selectiecommissie.
Stemmen
Inwoners kunnen meebepalen welke organisatie de verbindings- en competentieaward wint door hun stem uit te brengen. Dit kan door de antwoordbon in de Duinkoerier van 11 mei in te vullen en op te sturen, of digitaal via www.rabobank.nl/delangstraat . Per adres mag 1 keer gestemd worden . Alle stemmen dienen uiterlijk zondag 29 mei 2011 binnen te zijn. Voor de passie-award kan niet gestemd worden.

De nummer één in een categorie krijgt 3 punten, de nummer twee krijgt er 2 en de nummer 3 krijgt 1 punt. Tevens wordt door de vakjury per categorie een nummer één tot en met drie verkozen, hiervoor geldt dezelfde puntentelling. De punten worden bij elkaar opgeteld en de titel gaat naar de genomineerde(n) met de meeste punten. Bij een gelijk aantal punten zal de stem van de vakjury doorslaggevend zijn.