Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 10, 2011

Opvang dieren is lastig

KAATSHEUVEL – Sandra Maaijwee zegt zich suf te zoeken naar een an­der onderkomen voor haar 93 die­ren, die ze nu opvangt in haar woonhuis aan de Meijerijlaan in Kaatsheuvel. Maar het blijkt uiterst lastig om een woning te vinden, waar zij en haar beesten wel te­rechtkunnen, benadrukt de Kaats­heuvelse.

Het standpunt van wooncorporatie Casade is onveranderd: Maaijwee en al haar dieren kunnen niet in de woning aan de Meijerijlaan blijven. De juridische procedures zijn in gang gezet om het huurcontract te laten ontbinden. De voorzichtige verwachting is dat de zaak over zes à zeven weken dient.

Maaijwee verzorgt bij haar woon­huis nu een kleine honderd dieren: van vleermuizen, slangen, honden, tot katten, waarvan de meeste met een handicap. Volgens woningcor­poratie Casade is zo’n grootschalige dierenopvang midden in een woon­wijk tegen de regels. Daarbij wijst ze ook op klachten uit de buurt over geluid, geur en ontsnappings­gevaar van de beesten.

Casade had eerder de opdracht ge­geven om het aantal dieren voor 1 april terug te brengen tot twintig. Volgens Maaijwee was dat een on­mogelijke eis, omdat de beesten van haar moeilijk te herplaatsen zijn. „Ik heb heel wat reacties ge­had naar aanleiding van het eerde­re artikel in de krant”, aldus Sandra Maaijwee. „Mensen hebben ook meegedacht over een andere plek voor de dieren. Er zijn ook wat an­dere woningen voor ons in beeld geweest. Maar tot dusver is het niet gelukt om een ander onderkomen te vinden.”

Brabants Dagblad door Michel Koster