Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 15, 2011

Laatste competitiewedstrijd DESK in teken van afscheid.



Kaatsheuvel – Het was lang geleden dat DESK-trainer Ad van Seeters kon beschikken over een compleet fitte selectie. De Kaatsheuvelnaren hadden wat goed te maken, want de uitwedstrijd in Hoensbroek ging met 5-0 verloren. Maar EHC trof vandaag een hele andere tegenstander. De thuisclub kreeg in de eerste drie minuten al twee opgelegde kansen. Maar die werden gemist. In de eerste helft domineerde de thuisclub en kreeg het wel zes open kansen. Maar de voorwaartse verzuimde om de kansen af te maken. Toch kwam DESK door een prachtige stift van Imdat Solmaz (volgend seizoen uitkomend voor Schijndel) op een verdiende 1-0. Zowel Asrih als zijn ploegmaat van den Elsacker miste de kans om DESK op 2-0 te zetten. Ook de gasten kregen kleine kansen, maar ze kwamen niet tot scoren.
De tweede helft kwam EHC fel uit de startblokken. Het was duidelijk dat de ploeg uit Hoensbroek de tweede plaats op de ranglijst niet meer weg wilde geven. Er kwam meer strijd in het spel. EHC speelde om de achterstand om te buigen. Dat lukte ook . In de 57e minuut scoorde Bastian Weiser de 1-1. Diep in de tweede helft scoorde Ron Starmans de 1-2.
Maar DESK, die op de volle winst speelde wilde op een waardige manier afscheid nemen van de vertrekkende spelers. Van Seeters gunde eerst de populaire Frank Kuppens (vertrekt naar UNA) een publiekswissel. Even later werd Maarten Vos (vertrekt naar Deurne) naar de kant gehaald voor een publiekswissel. De derde speler die DESK gaat verlaten, (en naar Schijndel vertrekt), Imdat Solmaz, moest blijven staan omdat een teamgenoot kramp kreeg.
Ad van Seeters heeft, ondanks het wisselvallige seizoen het beoogde resultaat behaald. Qua aantal punten is DESK geëindigd in het linker rijtje. Maar de trainer blijft met beide benen op de grond staan. “We hebben een prachtige groep gehad, en het is moeilijk om afscheid te nemen van sommige spelers”.
Maar de trainer is ervan overtuigd dat er volgend jaar weer een sterke Hoofdklasser staat. Frank Kuppens spreekt vol lof over de Kaatsheuvelse vereniging. “Als je hier het complex op komt dan is DESK een van de warmste verenigingen van de Hoofdklasse. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin gehad en het is jammer dat onze wegen zich hier scheiden. Ook Imdat heeft het ontzettend goed naar zijn zin gehad in Kaatsheuvel. “Ik hoop bij Schijndel nog een paar mooie jaren te hebben”, aldus de slimme middenvelder. DESK hoeft in elk geval niet voor degradatie te spelen. Wat dat betreft gaan spelers en trainers vol goede moed zich aan het volgend seizoen voorbereiden. Ter afsluiting speelt DESK 1 op 28 mei nog een afscheidswedstrijd voor de ‘jongens die vertrekken”.