Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 18, 2011

DES hockey wil snel helderheid over lening

KAATSHEUVEL – De Kaatsheuvelse hockeyvereniging DES zegt vast te lopen als de gemeente niet snel een besluit neemt over de steun voor de aanleg van een derde kunstgras­veld. In januari vroeg de club een garantsteling van 225.000 euro, om een lening af te sluiten. „Maar we hebben nog geen antwoord”, aldus voorzitter Paul Ruijgrok. „ Als het nee is, weten we tenminste waar we aan toe zijn. Dan moeten we zonder garantie naar een bank, maar die zal ons in deze tijd geen lening verstrekken.” Zonder extra veld moet de club met leden straks wedstrijden en trainingen schrap­pen, vreest Ruijgrok. DES heeft alle voorbereidingen ge­troffen om vóór eind september het veld aan te leggen. Als de ga­rantstelling niet uiterlijk half juni binnen is, kan dat vanwege het weer niet doorgaan en dreigt uit­stel tot april. Volgens wethouder Wim Aussems ( Sport, Gemeente­belangen) is nog niets beslist over de garantstelling. „De ambtelijke organisatie heeft haar handen vol aan het accommodatiebeleid.”

De aanleg van het extra veld kost 415.000 euro. De club is druk be­zig geld in te zamelen. Dat gaat vol­gens de voorzitter soms iets te en­thousiast. Zo kregen begin april al­le leden een brief met een acceptgi­rokaart, met het verzoek 150 euro over te maken. „Met name de dwingende toonzetting van de brief en het noemen van een be­drag zorgde bij de leden voor ver­warring. Wij hebben het effect van deze actie verkeerd ingeschat”, zegt Ruijgrok. Er lopen nu andere acties. Zo kunnen mensen een deel van het nieuwe veld adopte­ren; zo’n 25 leden hebben zich ge­meld voor de actie ‘ Business Friends’, goed voor 75.000 euro. Het Rabo Stimuleringsfonds heeft 15.000 euro toegezegd.

Bron: Brabants Dagblad : door Jan in ‘ t Groen