Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, juli 05, 2011

Geduld Crossroads raakt op

KAATSHEUVEL – Het tweedaags be­nefietevenement voor het groot onderhoud van jongerencentrum Crossroads in Kaatsheuvel heeft 3000 euro opgebracht. Volgens de organisatoren een mooi bedrag, maar een druppel op een gloeien­de plaat. Want voor de renovatie van het gebouw is veel meer geld nodig. „Het gebouw is totaal ver­rot. Als de gemeente niet snel dui­delijkheid geeft over de subsidie voor de reparatie van het dak, dan neem ik niet langer meer de ver­antwoordelijkheid en stop ik”, stelt bestuurslid Peter Damen. Hij is binnen het bestuur verantwoor­delijk voor de staat van het ge­bouw.

De gemeente onderzoekt wat de kosten zijn om de belangrijkste dakreparaties uit te voeren. „In kor­te tijd zijn zes verschillende ambte­naren al dan niet met een aanne­mer het dak op geweest. Maar de laatste twee maanden hebben we niets meer gehoord”, stelt Damen.

Afgelopen weekeinde werkte een flink aantal bands belangeloos mee aan het evenement, waarmee geld ingezameld werd voor het on­derhoud van Crossroads. „De be­nefiet moet eigenlijk gezien wor­den als een protest tegen de ge­meente die ons aan het lijntje houdt”, klinkt het zuur. Volgens Damen staat het water aan de lip­pen. „Van dat beetje subsidie dat we krijgen kunnen we geen cent sparen.”

Voor een broodnodige opknap­beurt is volgens het onafhankelijk onderzoeksbureau BBA een be­drag nodig van 135.000 euro.

De roep om geldelijke steun voor een fikse opknapbeurt van het Kaatsheuvelse jongerencentrum dateert al van 2004. Crossroads stuurde het rapport met een ver­zoek voor subsidie naar de ge­meente, maar volgens Damen is dat ergens onder in een bureaula verdwenen.

Crossroads heeft samen met de Twern een plan opgesteld om de bezettingsgraad flink te verhogen. „Maar zolang de toiletgroepen er zo bijstaan, de boeiboorden van het gebouw afvallen en er flinke ‘geluidlekken’ zijn, kunnen we geen andere activiteiten binnenha­len.”

Damen hoopt dat ze bij de ge­meente nu wakker worden. „ Ze spreken allemaal over het accom­modatiebeleid, zonder mee te ne­men dat hier nog mooie mogelijk­heden liggen.”

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen