Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, december 20, 2011

Veel belangstelling project Apollo

KAATSHEUVEL – Het bouwproject ‘Apollo’ in het centrum van Kaats­heuvel gaat vrijwel zeker door. Het bedrijf De Bonth van Hulten ver­wacht begin 2013 met de bouw van de appartementen en winkels te starten. Het complex op de hoek van de Nieuwe Markt en Pe­perstraat wordt dan begin 2014 op­geleverd. Volgens De Bonth van Hulten is er volop belangstelling voor de appartementen.

Eind 2007 werden het voormalige Apollo-theater ( bioscoop) en het café van de in 2006 overleden Jan Smit gesloopt. Het terrein ligt nu al jaren braak. Combinatie De Bonth van Hulten en Volker Wes­sels Vastgoed wil al een tijd op die opvallende plek in het Kaatsheu­velse centrum een nieuw complex bouwen met commerciële ruimtes en zo’n tien luxe appartementen. De plannen hebben veel voeten in de aarde gehad. De gemeente Loon op Zand schetste onlangs nog een somber beeld van het bouwproject en wees op de grote financiële risico’s. Het plan zou staan of vallen met voldoende ko­pers. Volgens de woordvoerder van De Bonth van Hulten was dat beeld wat te negatief. „We zijn zelf juist uiterst positief over het pro­ject”, stelt hij. De initiatiefnemers zijn een grote reclamecampagne rond het nieuwe Apollo-complex gestart. Dat leverde tientallen reac­ties op. Tijdens een informatie­avond zijn de plannen verder toe­gelicht.

Het bedrijf schat dat voor de onge­veer tien appartementen nu zo’n twintig serieus belangstellenden zijn. Zij mogen zelf in grote lijnen bepalen hoe de appartementen er uit moeten komen te zien. Alleen de buitenkant van het complex ( ja­ren- dertigstijl) staat vast. De be­langstellenden hebben een schets­boek gekregen, waarin zij de ko­mende weken hun ideeën mogen uitwerken. Mensen kunnen zich nog inschrijven voor het project.

Bron BD: door Michel Koster