Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 16, 2011

Pastoraal werker Th. Schepens verlengt contract.

Op de sportpagina van dag- en weekbladen staan regelmatig berichten dat trainers van sportclubs hun contract al of niet verlengen. Meestal neemt de clubleiding maatregelen als de coach te weinig resultaten boekt en dus niet bevalt. Soms neemt de trainer zelf het initiatief om te vertrekken. Hij voelt zich niet thuis bij de vereniging, de spelers hebben geen vertrouwen meer om met hem verder te werken of de druk van supporters wordt dermate hoog dat een trainerswisseling onontkoombaar is.
Het kan ook anders: zowel clubbestuur als trainer zijn na een goed gesprek van mening dat een verdere samenwerking voor de club het beste is! Men is tevreden over elkaar!
Een belangrijke graadmeter om al of niet een trainer de laan uit te sturen of te behouden is het resultaat. Staat de club veilig, is er sprake van degradatie, zijn er kansen om kampioen te worden…
Een vergelijkbare situatie heeft zich onlangs voorgedaan in de parochie Kaatsheuvel.

Pastoraal werker Th. Schepens, die al enkele jaren met pastoor J. Groos het pastorale team vormt van de parochie Kaatsheuvel, heeft onlangs de leeftijd bereikt van 65 jaar. Dat betekent in het bisdom Den Bosch het einde van de pastorale zending als pastoraal werker. Dit in tegenstelling tot pastoors die wel na hun 65 jaar hun functie mogen blijven uitoefenen.
Het bestuur van de parochie was uiteraard al enige tijd op de hoogte van de naderende pensioenleeftijd van de heer Schepens. Al in een vroeg stadium is overleg geweest en vrij snel is het besluit genomen om, indien de mogelijkheden vanuit het bisdom er waren, hem binnenskamers te houden. Dat is tot onze grote vreugde gelukt: pastoraal werker Th. Schepens zet zijn pastorale arbeid in Kaatsheuvel voort.