Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 15, 2011

Zware straf verwacht na 'wangedrag' Dijkse Boys

HELMOND - Voetbalclub Dijkse Boys dreigt door de KNVB zwaar gestraft te worden voor zijn rol bij de vechtpartij na het duel in en tegen Deurne van vorige week. De tuchtcommissie van de voetbalbond heeft in een brief aan de Helmondse hoofdklasser laten weten dat Dijkse Boys beschuldigd wordt van 'collectief wangedrag' van spelers en functionarissen tijdens en direct na die wedstrijd, met name in de richting van de scheidsrechter.

Tevens wordt Dijkse Boys verantwoordelijk gehouden voor het niet handhaven van de orde bij de eigen supporters. Deurne wordt vooralsnog niets ten laste gelegd.

Het is aannemelijk dat Dijkse Boys punten in mindering krijgt, maar het is ook mogelijk dat de ploeg uit de competitie genomen gaat worden. Temeer omdat de KNVB dit seizoen geweld tegen scheidsrechters veel zwaarder straft.

Na afloop van het duel werd de scheidsrechter belaagd door spelers van Dijkse Boys en omstanders en ontstond er een grote vechtpartij. De politie kwam ter plekke en drie mensen, onder wie de scheidsrechter, deden aangifte

Bron: Brabants Dagblad