Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 11, 2011

Dode bij ongeval in Loon op Zand

LOON OP ZAND - *Update 8.50 uur* Bij een auto-ongeval in Loon op Zand is zondagmorgen 11 december tegen 5 uur een 20-jarige man uit Loon op Zand om het leven gekomen.

De bestuurder had gedronken. Het slachtoffer zat als passagier in een personenauto die tegen een boom botste. Hij is daarbij uit de auto geslingerd en overleden.

Het verkeersongeval gebeurde op de Kasteellaan in Loon op Zand. In de auto zaten zes personen. De 23-jarige bestuurder en vijf passagiers.

De auto kwam vanuit de richting Tilburg en was onderweg naar Loon op Zand. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobilist de macht over het stuur, waardoor de auto frontaal tegen een boom botste.

Door de klap werd het 20-jarige slachtoffer uit de auto geslingerd. Hij overleed op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen. Een andere inzittende raakte ook gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De overige drie passagiers en de bestuurder kwam met de schrik vrij. Zij werden in het politiebureau in Loon op Zand opgevangen.

Agenten hebben inmiddels de nabestaanden van het overleden slachtoffer geïnformeerd.

De 23-jarige bestuurder een militair afkomstig uit Terneuzen, is door de politie gearresteerd omdat hij alcohol had gebruikt. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse waaruit bleek dat hij vijfmaal teveel had gedronken voor een beginnend automobilist. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte een militair is. Om die reden is ook de Koninklijke Marechaussee bij het verdere onderzoek betrokken