Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, december 05, 2011

Overlast jeugd leidt tot brief aan ouders

KAATSHEUVEL – De overlast van een groep jongeren in Kaatsheuvel heeft geleid tot een brief aan de ouders van deze jeugd. Ze worden gewaarschuwd voor het gedrag van de groep waar hun kind deel van uitmaakt. Binnenkort krijgen de betrokken ouders ook bezoek van een medewerker van welzijns­organisatie Triangel/ De Twern om over het groepsgedrag te praten. Ook wordt contact gezocht met de jongeren zelf. In Kaatsheuvel wor­den regelmatig vernielingen ge­pleegd. Het probleem speelt in het hele dorp, maar het centrum heeft er het meeste last van. Vooral op de vrijdag- en zaterdagavond wordt nogal eens wat vernield.

De politie heeft de laatste tijd in­tensief gecontroleerd in het Kaats­heuvelse centrum. Daarbij is een groep jongeren in beeld gekomen die regelmatig in dit gebied rond­hangt. Het gaat overigens niet al­leen om jeugd uit het dorp Kaats­heuvel zelf, maar ook om jongeren uit andere plaatsen. De politie heeft veel namen van deze jonge­ren weten te achterhalen. Tiental­len ouders hebben een brief ont­vangen.

Het gaat hier om een gezamenlijke actie van de gemeente Loon op Zand, politie, wooncorporatie Casade en Triangel/ De Twern. Met het benaderen van de ouders en de jongeren zelf hopen deze in­stanties de overlast terug te drin­gen. Als de jongeren toch de fout ingaan, zullen zij waarschijnlijk als ‘groep’ worden doorverwezen naar Buro Halt.

Bron: BD