Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, december 05, 2011

Statenvragen over garantstelling WSG

GEERTRUIDENBERG - Wat wist de provincie nu wel en niet over het schenden van de afspraken rond de garantstelling van 25 miljoen euro aan WSG, de woningstichting die als projectontwikkelaar onder andere bij centrumplannen in Kaatsheuvel en Berkel-Enschot is betrokken? Als WSG dat geld niet in depot heeft gegeven, beseft de provincie dan wel dat zij rentes misloopt?

Dat is de teneur van de vragen die de Statenfractie van GroenLinks (GL) heeft gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS).

GL wil weten of GS, zoals de gemeente Geertruidenberg beweert, op de hoogte waren van de afspraak met WSG om geld uit de verkoop van woningen niet langer in een depot te storten maar te ge­bruiken voor nieuwe projecten.

Uit een verslag van 13 oktober blijkt dat de provincie pas dan door de gemeente Geertruidenberg met de geschonden afspraken wordt geconfronteerd. ' De provincie geeft aan dat een dergelijk be­sluit niet door haar genomen is', citeert GL-Statenlid Patricia Brunklaus uit dat verslag. Ze vraagt zich ook af of GS wisten dat de gelden voor de garantstelling niet in depot zijn gegeven bij de Brinkgroep, zoals afgesproken, maar bij deWSG zelf. "Worden de rentes die de provincie hierdoor misloopt vergoed door de WSG?"

Door WSG niet te laten aflossen, maar een soort doorlopend kre­diet aan WSG te verstrekken, kan de garantstelling worden aange­merkt als staatssteun, stelt zij. Daar zitten bovendien grote risico's aan, gezien de ongezonde fi­nanciële situatie van WSG: "Hoeveel risico loopt de provincie om 12,5 miljoen euro kwijt te raken?", aldus Brunklaus.

Bron: Brabants Dagblad