Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 01, 2011

Luuk Broos stapelt in Kaatsheuvel sinasappels

KAATSHEUVEL - Drieƫnveertigduizendzeshonderdtachtig champagneglazen vullen: 43.680 dus. Dat wereldrecord staat op naam van Luuk Broos. De eigenaar van partycentrum Chalet Fontaine staat komende zondag voor een nieuwe uitdaging: in Albert Heijn Kaatsheuvel doet hij een recordpoging sinasappelen stapelen.


Om half tien legt de vertrekkende wethouder Jacques Broeders samen met enkele verstandelijk gehandicapten de eerste sinasappel, tegen half vijf moet de recordpoging voltrokken zijn.

"Het moet een grote happening worden", zegt een enthousiaste Luuk Broos. "We doen het ook voor de jeugdopleiding van voetbalvereniging DESK en voor de Stichting Verstandelijk Gehandicapten Kaatsheuvel-Midden Brabant."

De bedoeling is dat hete stapelen van sinasappelen maar liefst 30.000 euro op zal leveren. Daartoe moeten er in de supermarkt, die tien jaar bestaat, sinasappelen worden verkocht, al of niet geperst.

"Er zijn er honderdduizend besteld", zegt Ben van Beers, bestuurslid van DESK. "Die komen met een speciale vrachtwagencombinatie uit Zuid-Spanje, vers geplukt."