Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 30, 2011

Extra geld voor Loonse peuters zit er nu niet in

LOON OP ZAND - Peuterspeelzaal Piggelmee in Loon op Zand krijgt nu geen extra subsidie van de gemeente om de wachtlijsten sneller weg te werken.

De gemeente wijst op de grote bezuinigingsoperatie die haar volgend jaar te wachten staat. Daarbij is ook het peuterspeelzaalwerk in beeld. Volgens de gemeente is het daarom nu niet het moment om met extra geld over de brug te komen.

Piggelmee heeft op dit moment een kleine twintig kinderen op de wachtlijst staan. De peuterspeelzaal in Loon op Zand heeft de gemeente subsidie gevraagd om twee dagdelen extra open te gaan. Het gaat hierbij om een jaarlijks bedrag van 30.000 euro.

De peuterspeelzaal vangt voorlopig bot. De overkoepelende stichting Peuterspeelzalen Loon op Zand, waaronder Piggelmee valt, is daar niet verbaasd over. Sterker nog, ze heeft begrip voor het besluit van de gemeente. "Het subsidieverzoek komt van Piggelmee zelf, en niet van ons", verduidelijkt de woordvoerder van de stichting Peuterspeelzalen Loon op Zand. "Wij begrijpen dat de gemeente goed moet kijken hoe ze haar geld besteedt. Je hebt meer peuterspeelzalen in de gemeente."