Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 25, 2011

Drie maanden voor dodelijk ongeval Kasteellaan

BREDA De 23-jarige Tilburger die 28 november vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Kasteellaan in Loon op Zand, is veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf waarvan 6 voorwaardelijk plus 3 jaar rijontzegging.

Samen met het latere slachtoffer, een vriend van hem, was de jonge man op 27 november op stap geweest. Vervolgens stapte hij zonder rijbewijs in de auto van zijn baas, terwijl hij had gedronken, om zijn maat naar huis in Loon op Zand te brengen.

Op de Kasteellaan raakte de auto waarin hij reed na een verkeerssluis in een slip, botste tegen een boom en belandde in de sloot. Het 22-jarige slachtoffer werd uit de auto geslingerd en overleed ter plekke.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een veel hogere straf: 3 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk plus een rijontzegging van 4 jaar