Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, november 23, 2011

Bezwaarmakers villa Mandemakers vangen bot

KAATSHEUVEL - Twee bewoners van de Rechtvaart in Kaatsheuvel, A. Maijers en M. van Kuijk, hebben zich bij de Raad van State vergeefs beklaagd over de gemeente Loon op Zand die uitbreidingen van het landhuis van keukenhandelaar Mandemakers in één klap heeft gelegaliseerd.


Volgens de Raad van State is dat terecht gebeurd maar de hoogste bestuursrechtbank zegt wel nadrukkelijk dat Mandemakers niet nóg meer bijgebouwen mag neerzetten bij zijn villa aan de Rechtvaart.

De keukenhandelaar bouwde de afgelopen jaren twee vleugels van bij elkaar 430 vierkante meter aan zijn woning met onder meer een zwembad en garage. Volgens de buren Maijers en Van Kuijk overtrad hij daarmee de bijgebouwenregeling waarin staat dat er niet meer dan 200 vierkante meter aan bijgebouwen op het terrein mag staan.

De buren vroegen de gemeente om een sloopbevel maar die bracht de villa inclusief de vleugels als één hoofdgebouw onder in een bestemmingsplan waardoor alles legaal werd en er zelfs nog nieuwe bijgebouwen mogen worden neergezet. De Raad van State kan zich daar in grote lijnen in vinden, maar besliste wel dat de linkervleugel met de garage en het zwembad een bijgebouw is. Omdat Mandemaker zijn quotum bijgebouwen daarmee heeft opgesoupeerd mag de Kaatsheuvelnaar niets meer bijbouwen.

De Raad van State besliste ook dat de gemeente terecht toestemming heeft gegeven voor uitbreiding van de keukenshowroom aan de Rechtvaart, waar buurman Van Kuijk over klaagt.

De Raad van State zet tevens zijn handtekening onder het versoepelen van de geluidsnormen voor de Rechtvaart. Dat heeft te maken met bedrijventerrein De Kets-West II en toekomstige woningbouw aan de Sweensstraat. Daardoor komt er meer verkeer over de Rechtvaart. De gemeente Loon op Zand wil geen stil asfalt betalen en rekte daarom de geluidsnormen op.