Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, november 21, 2011

Efteling verlengt samenwerking met DESK

KAATSHEUVEL - De samenwerking tussen voetbalvereniging DESK en de Efteing is met twee jaar verlengd.
Donderdagmiddag 17 november kreeg het bestuur van DESK een delegatie van de Efteling op bezoek. Vorig jaar ondertekenden de directie van het attractiepark en het bestuur van DESK een drie jarig sponsorcontract. Na één jaar zou worden geëvalueerd en zou de Efteling bezien of het contract met twee jaar verlengd kon worden. In het contract is namelijk de eis opgenomen dat de bijdrage van de Efteling besteed wordt aan de jeugd van DESK.

Een delegatie van de Efteling, bestaande uit Coen Bertens ( adjunct directeur operatie), Koen Sanders,( manager communicatie) en Jűrgen Lips, (manager ICT) kwamen toetsen of het geld inderdaad aan de jeugd wordt besteed.

DESK-voorzitter Peter Roelen, vertelde de delegatie in grote lijnen hoe de ‘lijnen lopen’ bij DESK en dat er naar aanleiding van de bijdrage van de Efteling een jeugdplan was opgezet.
Daarna werden de heren, onder leiding van DESK-bestuurder Cees Dannenberg, rondgeleid. Ook kreeg men te horen wat DESK voor de jeugd betekent.
Jeudvoorzitter Ed van Ham had een PowerPoint presentatie gemaakt waaruit duidelijk bleek wat DESK de jeugd te bieden heeft.

“We zijn een verlengstuk van de maatschappij en we hebben toch strenge regels”, aldus Van Ham die vertelde dat het jeugdbestuur bezig is met het opzetten van een spelervolgsysteem. “We kunnen dan niet alleen volgen of een voetballertje qua kwaliteit groeit, maar ook of hij of zij vaak geblesseerd is. Als het een vaak terugkerende blessure is gaat onze jeugdverzorger, die we in dienst hebben genomen dit onderzoeken.”
“Verder heeft DESK Toon Stokkermans als jeugdcoördinator aangesteld en is er op woensdagmiddag gelegenheid voor de kleintjes om lekker tegen een bal te trappen en zijn er diverse clinics georganiseerd.”

Volgens Koen Sanders van de Eteling was het bezoek niet voor niets geweest. “We hebben gezien dat het geld gelabeld is voor de jeugd. We zijn erg onder de indruk, en we laten er geen twijfel over bestaan dat DESK de volgende twee jaren weer op onze bijdrage kan rekenen.”
Volgens Coen Bertens zit er passie in de club: “Het is belangrijk dat kinderen met een rugzakje hier terecht kunnen. We zullen het jeugdplan van DESK blijven steunen.”
Efteling verlengt samenwerking met DESK