Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, november 22, 2011

Erop of eronder voor 'Apollo' in Kaatsheuvel



KAATSHEUVEL - De bouw van appartementen en winkels op het Apollo-terrein in het centrum van Kaatsheuvel is nog geen gelopen koers.

Het plan staat of valt met voldoende kopers. Het bedrijf De Bonth van Hulten is inmiddels een grote reclamecampagne voor het bouwproject gestart. Volgens de gemeente is het nu erop of eronder. Als de campagne niet het gewenste resultaat oplevert, dreigt het plan in de ijskast te verdwijnen. Het wachten is dan op betere tijden.

Het terrein op de hoek van Nieuwe Markt en Peperstraat ligt al vele jaren braak. Eind 2007 ging het voormalige Apollo-theater (bioscoop) en het café van de in 2006 overleden Jan Smit tegen de vlakte.

Combinatie de Bonth van Hulten en Volker Wessels Vastgoed wilden al een tijd op deze opvallende plek in het Kaatsheuvelse centrum een nieuw complex bouwen met commerciële ruimtes en zo'n tien luxe appartementen.

De bouw leek eindelijk in zicht, maar de kosten vormen nu toch een serieus probleem. Het college schetst in een informatiebrief aan de gemeenteraad een niet al te positief beeld van het bouwplan dat onlangs helemaal is doorgelicht. De conclusie is dat de "positieve risico van het project nagenoeg nihil is en het negatieve risico levensgroot."