Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 25, 2011

Twijfel over miljoenen van plan Sweensstraat

KAATSHEUVEL – De ambities van het grote bouwplan Sweens­straat- West in Kaatsheuvel moeten fors bijgesteld worden om als ge­meente nog iets aan het project te verdienen. Volgens wethouder Jac­ques Broeders (Gemeentebelan­gen) hoeft Loon op Zand zich niet meer rijk te rekenen met dat pro­ject. „Vergeet het maar.” Broeders wond er woensdagavond geen doekjes om bij een CDA-bijeen­komst in ‘t Maoske in De Moer over woningbouw in de gemeente Loon op Zand.

De gemeente dacht ooit vele mil­joenen binnen te slepen met de plannen voor Sweensstraat-West: een nieuwe wijk van 400 à 450 wo­ningen in het gebied tussen de Erasstraat, Rechtvaart en Sweens­straat.

De geschatte opbrengst was eerder zo’n 6 miljoen euro. Dat geld was nodig voor andere grote projecten, zoals het Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Inmiddels is de ge­schatte opbrengst al gehalveerd tot 3 miljoen euro. Maar het is de vraag of dat bedrag gehaald wordt, nu de woningmarkt zo op slot zit. Ook gastspreker Ad Gruijters, ex-directeur van Casade, zette daar zijn vraagtekens bij. „En zeker niet op de korte termijn.”

Sweensstraat-West zou een wijk met een landelijke uitstraling moe­ten worden. Het idee van landelijk wonen blijft overeind, maar de eer­dere ambities blijken te hoog. Broe­ders wijst bijvoorbeeld op de brug­gen die in het oorspronkelijke plan zaten. „ Dan praat je over heel veel geld.” Een optie om straks meer woningen bij de Sweens­straat- West te verkopen is het ver­lagen van de grondprijzen, zoals nu besloten is voor het plan Hooi­vork II in De Moer. De bouw van de eerste woningen van Sweens­straat- West zal overigens nog wel een tijd op zich laten wachten, De problemen op de woning­markt kwamen woensdagavond uitgebreid aan de orde. De woning­verkoop is ingestort, mensen mis­sen vertrouwen en krijgen de fi­nanciering vaak lastig rond. „Het wordt nooit meer zoals het vroe­ger was”, aldus Gruijters.

De gemeente moet nu lef en creati­viteit tonen om woningbouw toch te blijven stimuleren, was de con­clusie. „ De mensen zitten in ieder geval niet meer te wachten op gro­te wijken met allemaal dezelfde woningen”, stelde Broeders. „Die tijd is voorbij.”

Bron: Brabants Sagblad

3 Comments:

Blogger j. vd linden said...

waarom geen starters woningen
dan wordt de klimop school ook weer goed gevuld

25 november, 2011  
Blogger Ricardo said...

Was we te verwachten. Projectontwikkelaars en Gemeentes hebben jaren geprofiteerd van de absurd hoge grondprijzen en daarbij hun burgers een poot uit gedraaid. Dat feest is over! De grondprijzen zullen nu echt naar beneden moeten wil men nog iets verkopen.

26 november, 2011  
Blogger Ricardo said...

Deksel op de neus voor de gemeentes en projectontwikkelaars. Na jarenlang veel te hoge grondprijzen te hebben gerekend. Ze hebben meegelift op op deze zeepbel huizenmarkt en woningbouw projecten bij de burger door de strot geduwd. Die tijd is voorbij. Wordt nu eens wakker gemeente en ga eens luisteren naar wat de burger echt wil.

27 november, 2011  

Een reactie posten

<< Home