Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, november 26, 2011

Hoop gloort voor bouw Branderhof

KAATSHEUVEL – De bouw van de eerste huizen van het nieuwbouw­project Branderhof in Kaatsheuvel komt in zicht, ook al valt de wo­ningverkoop nog tegen.

Heijmans Vastgoed en WSG wil­den eerst pas bouwen als 70 pro­cent van de woningen verkocht zou zijn. Maar in dat geval dreigt het terrein achter de oude brand­weerkazerne nog heel lang braak te liggen.

De partijen overwegen nu serieus die afspraak los te laten. Ze willen dan niet meteen alle veertig wo­ningen bouwen, maar het project in fases uitvoeren. Binnenkort wor­den daar knopen over doorgehakt. „Het is in ieder geval belangrijk dat er iets gebeurt bij het dorps­hart”, aldus de woordvoerster van Heijmans.

Branderhof maakt deel uit van de plannen voor het Bruisend Dorps­hart: een nieuw centrum met tal van voorzieningen, woningen en horeca. Het nieuwe wijkje stond als eerste van dat miljoenenproject op de rol. De planning was om al in juni van dit jaar met de bouw te starten. Maar ook dit project lijdt onder de instortende woningver­koop. De teller staat nu op zeven verkochte huizen en een aantal op­ties. Bij de huidige afspraken wordt pas met de bouw gestart als 28 woningen verkocht zijn.

Volgens de gemeente en de bou­wers van het Bruisend Dorpshart is het belangrijk dat het project snel vlotgetrokken wordt. De inwo­ners moeten zien dat er echt ge­bouwd gaat worden in het cen­trum. Het huidige braakliggende terrein wekt weinig vertrouwen.

Branderhof is niet het enige pro­ject van het Bruisend Dorpshart met forse vertraging. De gemeente en VOF Bruisend Dorpshart (Heij­mans enWSG) buigen zich nog al­tijd over mogelijke aanpassingen van de plannen voor bijvoorbeeld het nieuwe gemeentehuis en mul­tifunctioneel centrum Carré.