Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, november 25, 2011

Loon op Zand start met aanpak wateroverlast

LOON OP ZAND - Het bedrijf Gebroeders De Leeuw start maandag met de aanpak van de wateroverlast in de omgeving van de Ecliptica in Loon op Zand. Het wordt een omvangrijke operatie. Als alles meezit, is de klus april volgend jaar klaar.

Bewoners van Ecliptica en aanpalende straten moeten verlost worden van wateroverlast bij hoosbuien. Al meerdere malen is tijdens extreme buien regenwater in woningen, kelders en garages gestroomd. De voorbereidingen voor deze operatie hebben veel tijd gekost. De gemeente neemt geen halve maatregelen. Zo bestaan de werkzaamheden onder meer uit de aanleg van bergingskelders, hemelwaterriool, robuuste roostergoten, doorlatende verharding en diverse afkoppelingen. Een investering van zo'n 1,5 miljoen euro.

Er lopen nu nog procedures voor de aanleg van ondergrondse waterbergingskelders in het grasveld aan de Hydra en het plantsoen aan de Cassiopeia/Perseus. Het plan ligt gevoelig bij omwonenden, die vrezen voor de kap van beeldbepalende bomen. Het is de bedoeling dat de waterbergingskelders in het voorjaar aangelegd worden.

2 Comments:

Blogger Tjo said...

Ik ben een buurtbewooner.
We VREZEN niet voor bomen kap er worden meer dan 30 bomen gekapt!!!!!
De communicatie was weer erg slecht met de gemeente, maar dat is al jaren zo.
Het hele traject gaat meer dan 1,5 MILJOEN euro kosten en dat allemaal omdat er MISSCHIEN een in de 100 jaar een hele erge regenbui kan komen

29 november, 2011  
Blogger Tjo said...

Vrijdag 16 december is er een hoorzitting over dit onderwerp.

Het laaste woord is dus nog niet gesproken

Tjo

06 december, 2011  

Een reactie posten

<< Home