Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, december 02, 2011

Behoud visvijver Uniekaas bespaart veel geld

KAATSHEUVEL – De visvijver aan de Amerikastraat in Kaatsheuvel ver­dwijnt voorlopig niet. De gemeen­te ziet af van het plan om de oude vijver op te ruimen, het terrein op te hogen en te gebruiken voor an­dere doeleinden. Volgens wethou­der Jacques Broeders (Gemeente­belangen) is met zo’n plan veel geld gemoeid. Een investering die in zijn ogen op dit moment niet echt nodig is.

En de gemeente kan het geld goed gebruiken nu de opbrengsten van het toekomstige Bedrijvenpark Kaatsheuvel (Kets West II) tegen­vallen. Tot dusver zijn slechts twee kavels verkocht aan het Kaatsheu­velse bedrijf Hultermans Elektro & Beveiliging en ontwikkelaar De Bunte Vastgoed.

Met een uitgebreide campagne moeten meer bedrijven over de streep getrokken worden. Verder is besloten de gemiddelde grond­prijs te verlagen van 145 naar 135 euro.

De KetsWest II brengt in ieder ge­val voorlopig veel minder op dan gedacht. Het gaat hier om tonnen. Vanwege deze tegenvaller heeft het college besloten minder geld uit te trekken voor de grote op­knapbeurt van het huidige bedrij­venterrein Kets West I in Kaats­heuvel.

Volgens wethouder Broeders blij­ven de plannen voor de revitalise­ring grotendeels overeind. Wel is besloten de vijver aan de rand van het bedrijventerrein gewoon te la­ten liggen.

Eerder was het idee om de Kaats­heuvelse plas dicht te gooien, waar­door extra bedrijfsgrond beschik­baar zou komen. „Maar die behoef­te is er nu niet echt”, stelt Broe­ders vast. Voor veel vissers is dit goed nieuws. De vijver achter het be­drijf van Uniekaas is vooral bij de jeugd een geliefde visplek. In het verleden maakten meerdere Kaats­heuvelnaren zich hard voor be­houd én goed onderhoud van de waterplas.