Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, december 07, 2011

WML snijdt in aantal banen

KAATSHEUVEL – Een aantal werkne­mers van sociale werkvoorziening WML verliest per 1 januari zijn baan. Het gaat om mensen met een tijdelijk contract. Volgens woordvoerder Robin de Jong is dat het rechtstreekse gevolg van de be­zuinigingen van de rijksoverheid op de sociale werkvoorziening. Om hoeveel mensen het precies gaat is nog niet bekend. De Jong: „Dat bekijken we nog, maar het zijn er vrijwel zeker minder dan dertig. We proberen uiteraard zo veel mogelijk mensen binnen het bedrijf te houden. Maar het houdt een keer op.” Werkbedrijf Mid­den­Langstraat (werkzaam in de gemeenten Loon op Zand, Waal­wijk en Heusden) krijgt volgend jaar 650.000 euro minder subsidie van het Rijk. „ Dat betekent dat het aantal medewerkers omlaag moet en dat tijdelijke contracten die per 1 januari aflopen niet verlengd worden”, aldus De Jong. „ Heel erg vervelend natuurlijk voor de mede­werkers die het betreft.”

Volgens de WML-woordvoerder zijn de mensen om wie het gaat minstens een maand van tevoren ingelicht, zoals de cao voorschrijft. Wellicht volgen nog aanvullende gesprekken. De mensen die nu geen contractverlenging krijgen ko­men op een wachtlijst. De Jong: „ Zodra een gesubsidieerde plaats vrijvalt, proberen we die mensen te laten terugkeren bijWML.”

Er ontstaan vacatures als werkne­mers elders een reguliere baan krij­gen of wanneer mensen met pen­sioen gaan. Dat laatste gaat de ko­mende tijd steeds vaker gebeuren, nu de generatie babyboomers lang­zaamaan met pensioen gaat.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Dik de Joode