Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, december 08, 2011

Centrum Kaatsheuvel bakermat van rebellie

Kaatsheuvel – Aan de overlast die jongeren elke week in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 in het centrum van Kaatsheuvel veroorzaken moet snel afgelopen zijn. “Desnoods ga ik er zelf zitten ”,stelde aldus wethouder Jacques Broeders dinsdagavond tijdens een bijeenkomst over de leefbaarheid rond het Markplein in Kaatsheuvel in De Westkant.

Opmerkelijk was dat de aanwezigen relatief weinig opmerkingen hadden over de overlast van de huidige grondwerkzaamheden voor het Bruisend Dorpshart. De ontbrekende noodverlichting, de slechte noodbestrating en los zand zijn wel punten van ergernis. Aannemer Heijmans zegde toe deze problemen snel op te lossen. “Hoe het Dorpshart eruit komt te zien kan ik U niet zeggen”,stelde Broeders, die nog volop onderhandeling is met de V.O.F. Bruisend Dorpshart. Wel gaf hij toe dat de politieke discussie over het accommodatiebeleid de zaak heeft vertraagd. “Daarnaast zit de economie en de problemen met een van onze partners (W.S.G) niet mee”.

Na de pauze kwamen de bewoners toch weer terug op de overlast van jeugd in de vrijdagnachten. “Ik durf te stellen dat dan 80% van de overlast dan plaatsvindt”, stelde een bewoner. Volgens hem is het centrum van Kaatsheuvel en met name zijn straat ’ de bakermat van rebellie”. Volgens Jacqueline de Bekker van het wijkgericht werken stelde dat het team een groep jongeren in beeld heeft waarvan de ouders een brief hebben ontvangen. Burgemeester Wim Luijendijk zei wel globaal een beeld te hebben van de overlast van jongeren, maar dat het zich zo toespitste op de vrijdagnacht was hem niet bekend. Volgens hem neemt wel het aantal meldingen toe.

Volgens de bewoners is er te weinig terugkoppeling tussen gemeente en politie. “Ik zeg niets toe, maar ik ga de zaak onderzoeken”, zegde de burgemeester toe. Bewoners van de Lievekenshoek vroegen het college op vrijdag tijdens de weekmarkt, de Peperstraat maar ook de Lievekenshoek af te sluiten. “De straat wordt gebruikt door sluipverkeer en dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties”. Heijmans zegde nog toe voor de jaarwisseling alle overbodige verkeersborden te verwijderen en omleidingborden extra vast te zetten. De volgende bewonersbijeenkomst is op 9 januari 2012.