Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 11, 2011

Militair opgepakt na dodelijk ongeluk in Loon op Zand

LOON OP ZAND - De politie heeft zondag in Loon op Zand een militair uit Terneuzen aangehouden. De 23-jarige man zou onder invloed van drank rond vijf uur 's ochtends een ongeval hebben veroorzaakt op de Kasteellaan. Daarbij kwam een bijrijder om het leven.

Omstanders vertellen dat het gaat om een snorder, een illegale taxi uit Tilburg. De politie kan dat nog niet bevestigen. De man zou vanuit de richting van Tilburg zijn gekomen en op de bochtige Kasteellaan eerst tegen een boom zijn aangereden en vervolgens tegen een verkeersbord.

Slachtoffers
Volgens de politie zaten er zes mensen in de auto bij de militair. Dat zijn er te veel, omdat er maar voor vijf personen gordels in de auto's zaten. Bij het ongeval kwam een 20-jarige bijrijder uit Loon op Zand ter plekke om het leven nadat hij uit de auto werd geslingerd. Een ander raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Alcohol
De militair is een 23-jarige man uit Terneuzen. Bij de blaastest heeft de militair vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol geblazen. Volgens de politie gaat het om een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie en de Koninklijke Marechaussee onderzoeken de zaak