Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, december 12, 2011

'Snorder' ongeval Loon nog vast

LOON OP ZAND - De 23-jarige militair uit Terneuzen die zondagochtend rond 5 uur een fataal ongeval veroorzaakte op de Kasteellaan bij Loon op Zand, zat gisteren nog vast. De militair werkte als illegaal taxichauffeur (snorder) en had teveel gedronken.

Bastiaan Dank (20) uit Sprang-Capelle kwam daarbij om het leven, zijn kameraad Ricky Dank (geen familie) raakte gewond.

De vijf passagiers kwamen terug van een stapavond in Tilburg na een feestje in Loon op Zand eerder op de avond, beaamt Ricky Dank gisteren tegenover het Brabants Dagblad. "De chauffeur was geen vriend van ons, zoals aanvankelijk werd beweerd", zegt Dank. "We hebben er niets van gemerkt dat hij te veel gedronken had."

Vermoedelijk omdat een van de vijf inzittenden naar Loon op Zand moest, nam de bestuurder de Kasteellaan naar het kerkdorp. Daar ging het in een bocht vlak voor de bebouwde kom mis. De auto raakte van de weg en klapte vervolgens tegen twee bomen. Er zaten te veel mensen in de auto, niet iedereen droeg een gordel.

Bastiaan Dank werd uit de auto geslingerd, Ricky Dank liep een hersenschudding op en een gebroken sleutelbeen. "Lichamelijk gaat het wel. De klap van het verlies van Bastiaan is veel groter."

Bastiaan Dank ging naar school op het Koning Willem I College in Den Bosch en werkte sinds ruim twee jaar als hulpmonteur bij het Udenhoutse bedrijf Hoppenbrouwers. Hij had het naar zijn zin op zijn werk, liet hij in 2009 in een interview met het Brabants Dagblad weten. "Ik wilde iets doen met mijn handen. Ik vind het allemaal geweldig wat ik doe."

Bij Hoppenbrouwers is de klap dan ook hard aangekomen, zegt adjunct-directeur Corné de Meijer. "Afgelopen vrijdag stond Bastiaan nog op een beurs om ons bedrijf te promoten. Hij zou in januari slagen als onderhoudsmonteur, niveau drie. Hij was een jongen die heel snel leerde, lag goed in de groep. Een slimme jongen, met ambitie voor het vak. Verschrikkelijk."

Vanwege het overlijden van Bastiaan Dank gelastte het bedrijf de kerstborrel af, gisteren hing de vlag halfstok.

Omdat de bestuurder een militair is, zal hij zich vermoedelijk voor de militaire rechtbank in Arnhem moeten verantwoorden. De marechaussee, die de zaak onderzoekt, wil overigens niet bevestigen dat de vermoedelijke dader als snorder werkte. "Dat onderzoeken we nog", zegt Alfred Ellwanger van de marechaussee.

Een woordvoerder van defensie wil nog niet ingaan op de mogelijke gevolgen voor de bestuurder van de auto.