Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, december 11, 2011

DESK laat ware gezicht zien.

Kaatsheuvel – DESK heeft met de 5-2 overwinning op Venray de toon gezet voor tweede competitiehelft. De thuisclub moest het doen zonder de geschorste Mark Klijn en Enis Ulusan. DESK ging fel van start. Asry( normaliter in de aanval geposteerd maar nu gelegenheidsverdediger) scoorde in de eerste minuut al de 1-0. DESK speelde goed.

Met name spelverdediger Stijn Biemans maakte veel indruk op het publiek en op de gastcoach Hans Kraaij Jr. die eigenlijk gekomen was om Bas Joosten van Venray te bekijken. DESK bleef aandringen. In de twintigste minuut was het Thijs van de Berg die de 2-0 o het bord zette. Nog geen minuut later liet de Deskdoelman van der Schans los. Bas Joosten van Venray was attent en de ruststand 2-1.Trainer Ad van Seeters wisselde in de tweede helft Hoesyin Efe voor aanvaller Pennings. In de 53ste minuut schoot de invaller net over het doel van Venray. Even later was het Bas Joosten die de 2-2 scoorde.

Het publiek vreesde voor weer een nederlaag maar Biemans en Asry namen de ploeg op sleeptouw. In de 53te minuut schoot Efe net over het doel van Venray. Enkele minuten later was het wel raak en kwam DESK op 3-2. In de 56ste minuut kwam de thuisploeg zelfs op door Chraou op 4-2. “Toch was ik bang dat het fout zou gaan”, verklaarde Ad van Seeters na afloop. Het tegendeel gebeurde. In de 90ste minuut voltrok Efe met een loepzuiver schot het vonnis. Met een prachtig schot van link bepaalde Efe de eindstrand op 5-2. Uitblinker en man of the match was Stijn Biemans, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde. “Ik kon de jongens (Efe en Chraou) in de loop aanspelen. Daar ligt mijn kracht”. Toegegeven, het pubkliek genppt van de nummer 6. Na afloop van de wedstrijd waren aan de kant alleen maar vrolijke gezichten. In een kring riep de leider “Wat hebben we goed gespeeld. Aller spelers juichten mee.

Trainer Ad van Seeters was dolgelukkig. “Ik roep tijdens de training altijd: zorg dat je jezelf beloond. Dat is nu gebeurd”. De trainer complimenteerde vooral het trio van Boxtel, Yassin en van de Berg, die heer en meerster waren op het middenveld. Volgens de trainers is Biemans een van de betere spelers in de Hoofdklasse. “Je ziet dat op de trainingen, maar tijdens de wedstrijden komt er dat te weinig uit”. Van Seeters gaf overigens de hele ploeg een groot compliment. “We hebben een keepertje van 17 jaar, die het geweldig goed gedaan heeft”. “We hebben onszelf vandaag beloond voor het harde werken. Tijdens de winterstop krijgen we de tijd om alleen maar omhoog te kijken”, aldus de trainer.