Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, februari 08, 2012

Plan bezoekerscentrum Loon op Zand is ‘lastig’

LOON OP ZAND – Het wordt nog een hele klus om het plan voor een nieuw regionaal bezoekerscen­trum in Loon op Zand van de grond te krijgen. Toch laat de Loonse Ondernemers Vereniging het idee nog niet varen. „We wis­ten dat het een zaak van de lange adem zou zijn”, aldus voorzitter Guus van Es.

De Loonse Ondernemers Vereni­ging lanceerde een kleine twee jaar geleden het idee voor een be­zoekerscentrum met horeca in Loon op Zand, waar mensen infor­matie kunnen krijgen over natuur en cultuur in de omgeving. Zo’n voorziening zou extra toeristen naar de streek moeten trekken. De ondernemersvereniging vindt de ligging van Loon op Zand ideaal voor een bezoekerscentrum.
Ze zag kansen om ook andere ( na­tuur) organisaties, VVV en heem­kundekringen bij de plannen te be­trekken.

Nog altijd leeft de vraag waar zo’n centrum zou moeten komen. Het Witte Kasteel is eerder genoemd als mogelijke plek. Maar volgens Guus van Es vraagt eigenaar Wim de Pundert nog altijd 4,5 miljoen euro voor het monument. „En dat is teveel om het plan te kunnen realiseren.” Als Het Witte Kasteel echt niet haalbaar blijkt, kan ook naar andere locaties gekeken wor­den,
aldus Van Es.
Het plan moet sowieso nog finan­cieel haalbaar blijken. Het project valt of staat met partijen die in zo’n bezoekerscentrum willen in­vesteren. „ Zoals verwacht is het al­lemaal niet eenvoudig”, aldus Van Es, „maar ik blijf hopen dat het eens lukt.”