Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, februari 06, 2012

WML Facilitair doet zand opstuiven


LANGSTRAAT, 6 februari 2012 – Medewerkers van WML Facilitair zetten binnenkort de zaag in de jonge grove dennen in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit doen zij in opdracht van Natuurmonumenten. Het kappen van de grove dennen zorgt ervoor dat het grootste stuifzandgebied van Noord-Europa behouden blijft voor de toekomst. Het zand krijgt meer ruimte om op te stuiven.

De laatste jaren is in het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen een groot stuifzandherstelplan aan de gang. Dit kan worden gerealiseerd door bijdragen vanuit Europa en de Provincie Noord-Brabant. Een onderdeel van het herstelplan is het verwijderen van aangeplante dennen. Er zijn ook delen van het stuifzandgebied waar geen ingrijpende maatregelen toegepast hoeven te worden. Hier moet echter wel worden voorkomen dat uitgezaaide dennen zich ontwikkelen tot een volwaardig bosgebied en zo het stuifzand weer vastleggen. Voor dit beheer besloot Natuurmonumenten om bij WML Facilitair aan te kloppen.

Aantal weken werk
Vier medewerkers van de afdeling Loon op Zand van deze groene dienstverlener zijn een aantal weken bezig met het kappen van de bomen. Het is overigens niet voor het eerst dat Natuurmonumenten en WML Facilitair samenwerken. Al jarenlang doet Natuurmonumenten een beroep op de inzet van de groen- en schoonmaakmedewerkers van WML Facilitair.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home