Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 03, 2012

Wie van de drie broers haalde vvv-bonnen weg?

BREDA/KAATSHEUVEL – Ze zouden een goede kandidaat zijn voor het televisiespelletje 'Wie van de drie?', de broers die volgens het Openbaar Ministerie in het hele land waardebonnen stalen.

Door zich voor elkaar uit te geven, probeerden ze volgens officier van justitie Marieke Snoeks de politie in verwarring te brengen. Desondanks staat voor haar vast dat een 26-jarige broer verantwoordelijk is voor vijf van zulke diefstallen, onder meer bij de VVV in Kaatsheuvel op 15 juli 2010. Ze eiste tegen hem een gevangenisstraf van een jaar. Ook wil ze dat hij ruim 26.000 euro criminele winst aan de Staat afdraagt.

De broers gingen steeds op ongeveer dezelfde manier te werk. Ze probeerden winkelpersoneel af te leiden, waardoor het voor de ander makkelijker werd om over de toonbank een graai te doen naar de waardebonnen.

Uitspraak over twee weken.