Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 31, 2012

Geld terug voor leden Kaatsheuvelse bende

DEN BOSCH - Drie drugshandelaren die in 2008 bij een grote Kaatsheuvelse hennepbende zaten, krijgen in totaal 28.752 euro terug van Justitie.

 Het kan niet worden bewezen dat het in beslag genomen geld afkomstig is van witwassen, oordeelde het gerechtshof in Den Bosch dinsdag. De beslissing hoeft niet te betekenen dat de mannen hun spaarrekening kunnen spekken: mogelijk moeten zij crimineel geld terugbetalen aan de Staat.

Het hof gaf het drietal lagere straffen. De mannen werden deels vrijgesproken van drugshandel. Uit telefoontaps bleek weliswaar de intentie om drugs af te nemen, maar daarmee is nog niet gezegd dat daadwerkelijk is geleverd. Een Drunenaar (37) kreeg 360 dagen cel, waarvan 92 voorwaardelijk. Een Amsterdammer (54) kreeg 12 maanden cel, zijn 49-jarige stadgenoot 10 maanden. Het drietal vervoerde tientallen kilo's hennep.
Het hof oordeelde met 120 uur werkstraf ook milder over een vrouw (54) uit Bergen op Zoom die hennep knipte. De Tilburgse boekhouder (42) van de vermeende Kaatsheuvelse drugsbaron (56) kreeg 240 uur werken plus zes maanden voorwaardelijk. Hij hielp de 56-jarige via valse papieren aan een hypotheek.