Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, januari 31, 2012

Heijmans verwacht 40 miljoen verlies (winstalarm)

ROSMALEN – Bouwbedrijf Heijmans verwacht over 2011 een nettoverlies te lijden van maximaal 40 miljoen euro. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. Het verwachte verlies is het gevolg van de slechte situatie op de woningmarkt.

Oorzaken zijn de afschrijvingen op vastgoedposities. Zonder deze afschrijving en andere eenmalige posten, waaronder reorganisatiekosten, zal de operationele winst circa 25 miljoen euro bedragen, verwacht Heijmans.

De afboeking op vastgoedposities is het gevolg van de slechte situatie op de woningmarkt. Volgens Heijmans blijven de vooruitzichten slecht. Het bedrijf verwacht maximaal 45 miljoen euro af te schrijven en daarnaast nog eens 10 miljoen euro op een overname uit 2011.

Heijmans kondigde in december al maatregelen aan bij prefab. Bij de fabriek in Best (Bestcon) gaat twee derde van de banen verloren. Heijmans verwacht maximaal 10 miljoen euro aan reorganisatiekosten te verwerken in de resultaten over 2011, die op 1 maart gepresenteerd worden.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home