Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, mei 25, 2012

Loon op zand achter fusie WML en ISD

 Gemeenteraad Loon op Zand staat unaniem achter fusie van WML en ISD.

Loonse politiek ergert zich aan discussie over fusie in Heus­den.


Raad: „Loon op Zand is niet het zielige broertje.”


KAATSHEUVEL –
De fusie vanWerk­bedrijf Midden-Langstraat ( WML) en de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) is weer een forse stap dichterbij gekomen. Ook de ge­meenteraad van Loon op Zand stemde gisteravond in met de sa­menvoeging van beide instanties per 1 januari 2013.

De politiek in Heusden was vorige week al akkoord gegaan met de fu­sie van WML en ISD, ook als het gaat om de verdeling van de kos­ten tussen de drie Langstraat- ge­meenten. Loon op Zand is veel meer geld kwijt door de samenvoe­ging van de twee organisaties. De gemeente Heusden en Waalwijk zijn bereid financieel bij te sprin­gen. Maar de Heusdense raad kwam vorig week nog wel met een aparte bepaling. Als de ge­meente Waalwijk en Loon op Zand fuseren, dan vervalt wat Heusden betreft die overgangsrege­ling.
De Heusdense discussie was tegen het zere been van de collega’s in Loon op Zand, zo bleek gister­avond tijdens de gemeenteraad. Volgens de Loonse partijen was er geen reden om zo te speculeren over een samenvoeging tussen Loon op Zand en Waalwijk. „We zijn gewoon een zelfstandige ge­meente”, betoogde Peter Flohr (Pro3). Een aantal partijen vond dat Loon op Zand in Heusden een beetje weggezet was als het ‘arm­lastige buurtgenootje’ of het ‘zieli­ge broertje’. Volgens wethouder Wil Ligtenberg (Lijst Loon op Zand) moet de ‘zaak niet opgebla­zen worden’. „Ik weet zeker dat het allemaal niet denigrerend be­doeld is.”
Na een lange discussie stemde de Loonse gemeenteraad uiteindelijk unaniem in met de voorgenomen fusie. Het doel van de nieuwe orga­nisatie is duidelijk: zo veel moge­lijk ‘mensen met afstand tot de ar­beidsmarkt aan het werk helpen’.
Bron: Brabants Dahblad