Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 22, 2012

‘Bouw dorpshart eind 2016 helemaal klaar’

Bouw van Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel mogelijk eind 2016 helemaal klaar.

Wethouder Bruijniks geeft plannen nog niet prijs bij poli­tiek café.


Nog horeca-ondernemer ge­zocht voor brandweerkazerne.


KAATSHEUVEL –
De bouw van het Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel is waarschijnlijk eind 2016 hele­maal klaar. Het streven is om net na de bouwvak met de eerste bouwactiviteiten in het centrum te gaan starten. Dat stelde wethou­der Gerard Bruijniks (Gemeentebe­langen) gisteravond bij het poli­tiek café in De Werft. Wel hield hij nog een slag om de arm. De ge­meenteraad moet zich in juni nog over de aangepaste plannen voor het dorpshart buigen.

De lokale partij Gemeentebelan­gen hield gisteravond een politiek café, met als een van de belangrij­ke ontwerpen: de voortgang van het project Bruisend Dorpshart.
Bij de inwoners leven nog heel veel vragen over de sterk vertraag­de plannen voor het nieuwe cen­trum van Kaatsheuvel. Hoe komt het toekomstige dorpshart er nu precies uit te zien? Een duidelijk antwoord kwam er gisteravond niet.

Volgens wethouder Bruijniks komt hij met alle informatie naar buiten als de onderhandelingen met de beoogde bouwers van het dorpshart, Heijmans en WSG, af­gerond zijn. Dat moment is vol­gens hem in zicht. „We willen echt alles heel goed uitgezocht heb­ben”, stelde Bruijniks. „ Zo’n pro­ject mag niet nog een keer een tijd stil komen te liggen.”

De aanpassingen van het centrum­plan staan nog niet vast, maar de gemeente lijkt aan te koersen op de bouw van één gemeenschaps­huis met gemeentelijke en multi­functionele functies in het dorps­hart. Verder zijn er de plannen voor de aanleg van een parkeerkel­der met (zorg)woningen daarbo­venop. Ook woningbouw en hore­ca maken nog steeds deel uit van het project.

Een bezoeker wilde weten wat nu de plannen zijn voor de oude, beeldbepalende brandweerkazer­ne. „We zoeken voor de onderste etage nog altijd een horeca-onder­nemer”, aldus Bruijniks. „ Maar het is niet eenvoudig om iemand te vinden als er nog niet bij het dorpshart gebouwd wordt.” Die
eerste bouwactiviteiten worden dus na de bouwvak verwacht.

Binnenkort wordt op een groot deel van het nu braakliggende ter­rein alvast een grasmat aangelegd. Dat groen moet het nu kleurloze Kaatsheuvelse centrum weer wat sfeer geven. Bovendien maakt het gras een einde aan de overlast door zand en stof.

Er komt overigens geen gras te lig­gen op het ook al lang braakliggen­de terrein van het voormalige Apollotheater. De eigenaar van dat perceel, De Bonth van Hulten, gaat niet in op het verzoek van de gemeente om dat terrein te egalise­ren, zodat ook daar gras gezaaid kan worden. „Het bouwbedrijf heeft laten weten daar voorlopig geen geld in te willen steken”, al­dus Bruijniks. „ Dus houdt het op.”