Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 22, 2012

RIA VAN HOEK OVERLEDEN

LOON OP ZAND - Na een slopende ziekte is Ria van Hoek-Martens (62), oud-burgemeester van Loon op Zand, thuis in Lithoijen overleden.

In 2004 werd zij burgemeester van de gemeente Loon op Zand. Vier jaar later kreeg de vrouw die inmiddels in Loon op Zand gerespecteerd werd om haar bestuurlijke deskundigheid en bemind om haar medemenselijkheid, opnieuw gezondheidsproblemen.
Noodgedwongen moest zij haar burgemeestersfunctie neerleggen. In 2010 werd haar eervol ontslag verleend. Het geld dat de inwoners bij haar afscheid bijeenbrachten, bestemde zij voor een lommerrijke rusthoek midden in haar gemeente. Drie banken voor drie dorpskernen, voor Loon op Zand, De Moer en Kaatsheuvel.
Bij haar thuis werd haar de erepenning in goud van de gemeente Loon op Zand uitgereikt.
„Ik eet weer, ik kan weer goed praten”, zei ze in december 2010 tegen het Brabants Dagblad. „Dat is wel eens anders geweest. Ze zeggen wel eens: ‘elke dag is een cadeau’. Alleen valt het in mijn geval niet altijd mee om het goed uit te pakken.”
De gemeente Loon op Zand opent een condoleanceregister voor haar oud-burgemeester.
Het Brabants Dagblad brengt woendag een in memoriam van Ria van Hoek.

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home