Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 15, 2012

Brabant 10 failliet

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdagochtend de commerciele regionale televisiezender Brabant10 failliet verklaard.
Vorige week werd het aanstaande faillissement al aangekondigd. De zender zou volgens betrouwbare bronnen nog tot het einde toe hebben geprobeerd de financiele problemen te boven te komen.

Uitzending gaan door
De uitzendingen van Brabant10 gaan vooralsnog gewoon door. Volgens een eerder persbericht van het programma Brabant Toppers zou het faillissement alleen gelden voor de sales-afdeling van Brabant10. De zender zelf zou blijven bestaan. De makers van Brabant Toppers hebben uit betrouwbare bron vernomen dat zich verschillende kandidaten hebben gemeld voor de overname van de zender.

Brabant10 ontstond in 2008 uit een fusie van TV & Co in Breda, RTV 10 in Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. De eerste uizending van Nederlands grootste commerciƫle regionale tv-zender was op 25 april 2008. Een jaar later ontstonden al problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. Er werkten toen 41 mensen.