Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, mei 22, 2012

TILBURG - De gemeente Tilburg wil niet in hetzelfde nieuwsblad staan als seksclubs.

Volgens eigenaar Toon Damen van Club Jacqueline is dat pure discriminatie. De politie wil zijn aangifte van discriminatie niet in behandeling nemen, een juridisch adviesbureau ziet er geen gat in en zelfs anti-discriminatiebureau Radar in Breda wil het geen discriminatie noemen.
Eigenaar Toon Damen van privéhuis Club Jaqueline in Loon op Zand vindt het een rare zaak. "Ik word gewoon belemmerd in mijn bedrijfsvoering."
Al wekenlang probeert Damen verhaal te halen bij de Gemeente Tilburg en weekblad Stadsnieuws. Een van de voorwaarden van de gemeente om gemeenteberichten in een nieuwsblad te plaatsen, is dat er geen seksadvertenties in mogen staan. Discriminatie vindt Damen.
"Als je dat zomaar laat gebeuren, waar houdt het dan op? Zo meteen gaat de supermarkt eisen dat ze niet meer naast seksadvertenties willen staan."