Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, juni 14, 2012

Hultermans: 'Niet schuldig aan bedrijfsongeval'

KAATSHEUVEL - Hultermans Elektro is het oneens met de 8100 euro boete die het bedrijf kreeg opgelegd na een bedrijfsongeval in april 2011.
Bij een klus in een viswinkel liep een leerling-medewerker toen brandwonden op. Hultermans, gevestigd in Kaatsheuvel, legde de kwestie gisteren voor aan de bestuursrechter in Breda.
De medewerker moest nieuwe contactdozen aanbrengen in het plafond van de winkel. Met een zogenoemde Duspol controleerde hij of de elektriciteitsdraden onder spanning stonden. Hij mat geen spanning, maar die bleek er toch op te staan.
Juridisch adviseur Smit betoogde tijdens de zitting dat Hultermans niets valt te verwijten. De bestaande bedrading in het plafond was volgens haar niet volgens de wettelijke normen aangelegd. Daardoor was het onmogelijk om op de juiste wijze de spanning te meten.Uitspraak van de rechtbank over 6 weken