Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, juni 09, 2012

Kampeerboerderij Loon op Zand in het gelijk

BREDA – De eigenaar van kampeerboerderij 't Kraanven in Loon op Zand is door de bestuursrechter in Breda in het gelijk gesteld in een proces dat hij tegen de gemeente had aangespannen. De zaak ging over de bewoning van een voormalige garage en het parkeren op een terrein tegenover de groepsaccommodatie. Burgemeester en wethouders van Loon op Zand stelden eigenaar Van Gorkom eind 2010 een boete van maximaal 10.000 euro in het vooruitzicht als hij niet enkele aanpassingen zou doen.
Hij mocht niet meer wonen in de tot huis verbouwde garage op zijn terrein. Bovendien was het niet langer toegestaan te parkeren op een terrein aan de overkant van de weg.

De rechter is het met Van Gorkom eens dat de voormalige garage al zo lang als woning dient dat hij een beroep kan doen op het overgangsrecht. Bovendien wil de eigenaar van 't Kraanven het huis voor mantelzorg gebruiken en dat mag volgens het nieuwe bestemmingsplan.

Over het parkeren van onder meer bussen met gasten van 't Kraanven zegt de rechter dat dit veiliger is op een terrein langs de doorgaande weg dan in de berm van die weg.

Het dagelijks gemeentebestuur had een dwangsomprocedure opgestart na klachten van een buurman.
   

0 Comments:

Een reactie posten

Links to this post:

Een link maken

<< Home